Підсумкові контрольні роботи українські школярі писатимуть з 10 по 20 травня

/Files/images/578380.jpg Міністерство освіти визначило перелік навчальних предметів та особливості проведення підсумкових контрольних робіт, що писатимуть учні 5-8 класів у 2011 році

Підсумкові контрольні роботи у 5-8 класах загальноосвітніх шкіл будуть проведені з української мови, математики, історії України, іноземної мови. У школах з російською мовою навчання учні писатимуть контрольну роботу з російської мови.

Конкретну дату проведення підсумкових контрольних робіт будуть визначати регіональні управління освіти, однак вони мають відбутися у період з 10 по 20 травня цього року.

Департамент загальної середньої та дошкільної освіти МОН вже надіслав до регіональних управлінь освіти розроблені методичні рекомендації щодо проведення підсумкових контрольних робіт у 5-8 класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2010/2011 навчальному році.

Рекомендаціями визначений перелік предметних посібників із варіантами завдань, за якими будуть проведені контрольні роботи. Остаточні варіанти завдань підсумкових контрольних робіт школи визначать самостійно, у відповідності зі змістом рекомендованих посібників.

Рекомендації також передбачають критерії оцінювання та систему нарахування балів за правильно виконані завдання контрольної роботи.

Сума балів, нарахованих за правильно виконані учнем завдання, буде переведена у шкільну оцінку за спеціальною шкалою. Максимальна оцінка за правильно виконану контрольну роботу складе 12 балів.

На виконання завдань контрольної роботи учням буде відведено 45 хвилин, а на роботу з іноземної мови – 90. Відлік часу буде починатися після вступної бесіди вчителя та проведення відповідного інструктажу.

Семестрова оцінка учня з предмета буде виставлятися з урахуванням оцінки підсумкової контрольної роботи.

Департамент загальної середньої та дошкільної освіти МОН має до 15 квітня провести нараду за участі осіб, відповідальних за проведення підсумкових контрольних робіт у загальноосвітніх навчальних закладах.

Всі контрольні роботи мають бути перевірені до 25 травня, а їх результати будуть передані для узагальнення до місцевих управлінь освіти.

Після завершення навчального року, в міністерстві освіти систематизують результати підсумкових контрольних робіт українських школярів, з метою їх врахування при розробленні нового державного стандарту базової загальної середньої освіти.

Як повідомлялося раніше, наприкінці лютого міносвіти оприлюднило особливості цьогорічного проведення державної підсумкової атестації учнів 4, 9 та 11 класів.

У цьому році навчальні заняття у 1-10 класах завершуються 26 травня, а в 11 класах – 18 травня. Свято "Останнього дзвоника" в школах буде проведено 27 травня.

Детальніше про особливості проведення підсумкових контрольних робіт учнів 5-8 класів у 2010/2011 навчальному році з кожного предмета див. у листі МОН №1/9-151.

Кiлькiсть переглядiв: 0