Екскурсія до м. Запоріжжя, на о. Хортиця

/Files/images/IMG_2512.JPG

07 травня учні 5-10 класів, та їх вчителі їздили до м. Запоріжжя, на о. Хортиця. Історичну Батьківшину Запорізької Січі.
Учні милувалися краєвидами надзвичайно гарного, мальовничого острова, з обох боків оповитого широким і могутнім Дніпром, обгорнутого високими кам'яними скелями, піскуватими берегами.
Гості Хортиці мали змогу відвідати єдиний в Україні Музей історії запорозького козацтва. Головний розділ його експозиції присвячений історії козацтва, історії Хортиці від кам’яної доби і майже до сьогодення.
На території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» екскурсанти побачили житла та господарські будівлі козаків, дізналися про те, як обиралася козацька старшина, де навчалися, у що вірували козаки.
Екскурсанти мали змогу побачити «Фонтан життя» на пл. Маяковського, фонтан на площі Фестивальній, архітектурний ансамбль споруд міста, Дніпро ГЕС (Поряд з ГЕС, на лівому березі, пам’ятник вождю пролетаріату – Леніну), Проспект Леніна (одну з самих протяжних головних вулиць у Європі), Бульвар Шевченко тощо. Привітне Запоріжжя не залишило нікого байдужим!/Files/images/IMG_2490.JPG
/Files/images/IMG_6220.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0