Вступникам дозволили подавати паперові заяви

Вступникам дозволили подавати паперові заяви

Наприкінці вступної кампанії Міністерство освіти ухвалило рішення про надання абітурієнтам можливості подавати паперові заяви про вступ. Відповідне рішення було ухвалено під час наради міністра освіти Лілії Гриневич з представниками приймальних комісій ВНЗ, де обговорювалися ключові проблеми роботи навчальних закладів під час вступної кампанії.

Передбачається, що 25 та 26 липня усі вступники, які не змогли подати електроні заяви, можуть подавати заяви до вишів у паперовій формі.

Подавати паперові заяви до вишів вступники можуть незалежно від наявності зареєстрованого особистого електронного кабінету.

За словами міністра освіти, лист з відповідними розясненнями вже направлено усім керівникам вищих навчальних закладів.

«Щоб забезпечити участь усіх вступників у конкурсному відборі, ми надаємо можливість їм упродовж двох останніх днів подавати заяви у паперовій формі – незалежно від того, створювали вони електронний кабінет чи ні. Тобто навіть якщо раніше вступник зареєстрував електронний кабінет, однак не зміг подати необхідні електронні заяви, зараз він може зробити це у паперовій формі», – повідомила Лілія Гриневич.

Іншим листом МОНврегульовано питання щодо внесення до електронних кабінетів документів, які підтверджують право на зарахування 200 балів з двох вступних випробувань тим вступникам, які є членами збірних команд України і які брали участь у міжнародних олімпіадах, чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор.

Для отримання оперативної інформації про перебіг вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Абітурієнт та Освіта.ua у Facebook.

Кiлькiсть переглядiв: 0