Вступникам необхідно відслідковувати статус заяв

Вступникам, які подали заяви через е-кабінети, потрібно відслідковувати статус своїх заяв

Вступникам, які подали заяви до вишів через електронні кабінети, потрібно обов’язково відслідковувати статус таких заяв. Про це під час прес-конференції сказала директор Державного підприємства «Інфоресурс» Оксана Бєлік.

«Кожна подана електронна заява має певний статус – він змінюється після її обробки приймальними комісіями. Вступникам треба обов’язково переглядати статуси в електронних кабінетах. Наразі потрібно звернути особливу увагу на статус «Потребує уточнення вступником». Він означає, що виш прийняв заяву до розгляду, але є дані, які треба уточнити. Що це саме за дані – вказує сам університет. Це можуть бути неправильно завантажені скан-копії документів, неповна контактна інформація тощо», – зазначила Оксана Бєлік.

Вступникам, заяви яких потребують уточнення необхідно звернутись до закладу, що виявив неточності, й надати необхідну інформацію.

Також директор ДП «Інфоресурс» відзначила ті статуси, на які вступникам треба буде звернути увагу після 1 серпня – коли відбудеться розподіл місць держзамовлення.

Так, статус «Рекомендовано до зарахування» з’явиться у тих вступників, які пройдуть конкурсний відбір та отримають рекомендації до зарахування. В такому разі вступнику буде необхідно до 18-ї години 6 серпня подати оригінали документів до приймальної комісії вишу.

Після цього статус заяви має змінитись на «Включено до наказу» – тобто вступника зараховано на навчання до закладу вищої освіти.

З метою оперативного інформування вступників та батьків про конкурсну ситуацію у вишах Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» двічі на добу оновлює дані про хід вступної кампанії.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 19.07.2018

©2007–2018 «Освіта.ua» (www.osvita.ua)

Кiлькiсть переглядiв: 0