Українським дітям – українську книгу

Наймасштабніша благодійна акція «Українським дітям – українську книгу» реалізується в Україні понад рік за сприяння Держкомтелерадіо, Офісу Президента України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України. Її мета — забезпечити підручниками, навчальними посібниками та художньою літературою дітей, які вимушено покинули небезпечні регіони України на більш безпечні або виїхали за кордон через повномасштабну війну, яку розпочала рф. За цей час Україною та понад 25 країнами розвезено до читачів понад 800 тис. книг.

Щорічно в Україні 30 вересня відзначають Всеукраїнський день бібліотек, а вже понад рік діє благодійна акція «Українським дітям – українську книгу», щоб поповнити бібліотечні фонди сучасною українською літературою.

Крім того, у межах ініціативи організатори проводять заходи для промоції читання як усвідомлено обраної дозвіллєвої, освітньої практики та практики саморозвитку спільно з міжнародним благодійним фондом «Здоров'я майбутнього», Держкомтелерадіо, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України та за інформаційної підтримкиМіністерства освіти і науки України.

Цього разу школярам пропонують долучитися до флешмобу «Моя бібліотека мрії», який спрямований на візуалізацію нової бібліотеки, яка, можливо, стане проєктом справжньої книгозбірні.

Як приєднатися до ініціативи?

  1. Намалювати бібліотеку (читацьку або іншу залу, полиці, працівники – усе, що вважаєте за потрібне і важливе у бібліотеці)
  2. Сфотографувати або зняти відеоогляд створеної бібліотеки
  3. Фото або відео разом із описом прикріпитина дошку
  4. Переглядати файли інших учасників і лайкати
  5. Найактивніші та найкреативніші матимуть змогу виграти набір сучасних українських книг
  6. Учасники, що додаватимуть файли, автоматично дають згоду на поширення
  7. Також розміщуйте фото та відео у соціальних мережах із позначкою сторінок акції (Фейсбук–@UAbooks4UAchildrenтаІнстаграм–@uabooks4uachildren)

Флешмоб триватимедо 8 жовтня 2023 року. Тому розкажи про акцію друзям та швиденько реалізуй свою ідею. Можна реалізовувати як індивідуальні так і групові проєкти.

Кiлькiсть переглядiв: 0