МКІП «Фільтр» та Суспільне проведуть Всеукраїнський урок єдності!

Міністерство освіти і науки України інформує, що6 жовтня о 12:00національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільне Мовлення проведутьВсеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків та вчителів(Лист МОН України від 03.10.2023 № 1/15193-23 "Щодо телевізійного уроку «Всеукраїнський урок єдності»").

16 лютого 2022 року МКІП «Фільтр» вперше ініціювавВсеукраїнський урок з медіаграмотності, до якого долучилася вся країна. Виклики, з якими ми зіштовхнулися вже за лічені дні, показали, що єдність — запорука нашої боротьби. Вміння не вестися на маніпуляції та протидіяти дезінформації допомагають зберегти єдність.

Тож6 жовтня 2023 рокуМКІП «Фільтр» разом за підтримки партнерів ужевдругеорганізовуєВсеукраїнський урок, присвячений медіаграмотності. Глядачі дізнаються, як протидіяти соціальним стереотипам, хто такі боти та тролі, як розумно споживати інформацію та не вестися на маніпуляції. Також організатори підготували сюрприз для школярів старших класів, про який оголосять під час уроку.

Урок транслюватиметься на телеканаліСуспільне Культурата на YouTube-каналі:

  • 6 жовтняо 12:00;
  • 13 жовтняо 9:30 (у повторі).

Тривалість онлайн-уроку —30 хвилин, тож вчителі матимуть ще 15 хвилин для обговорення прослуханого матеріалу.

Всеукраїнський урок з медіаграмотності реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільне Мовлення за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії.

Більше інформації у листі МОН України та за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 0